Jesu li usisivači sa vodenim filterom zaista bolji od običnih?

Zašto da uzmem klasični usisivač?

Jednostavnije korišćenje – usisivači sa vodenom filtracijom su često teški i kabasti. Dok ih vučete po kući (posebno one sa velikim rezervoarima za vodu), biće vam naporno, a postoji mogućnost i da ih prevrnete i prospete vodu (što je jedna od glavnih mana na koje se žale korisnici). Kod običnih usisivača nema tih problema. Takođe, kod njih nećete morati da prosipate prljavu vodu, perete posudu sa vodom i sušite delove posle svakog pranja. Dakle, manje obaveza. Ako živite sami ili sa partnerom, u malom stanu koji se ne prlja mnogo, nema potrebe da kupujete moderna, skupa čuda iz sveta usisivača.

Zašto da uzmem usisivač sa vodenom filtracijom?

Dubinsko čišćenje – za ovaj tip usisivača po srpskim forumima nema skoro nijedne kritike kada se radi o tome koliko je temeljno usisavanje. Štaviše, mnogo je više iznenađenih količinom prljavštine koju nijedan klasičan usisivač ranije nije mogao da izvuče.

Bez prašine – druga prednost je posebno dobra za one koji su alergični na prašinu – ona neće izaći iz usisivača dok ga vučete po kući niti će padati po vama kada tresete filter, već će ostati u rezervoaru sa vodom. Više o prednostima usisivača sa vodenom filtracijom

Ako biste vodenu filtraciju koristili za temeljna čišćenja jednom nedeljno ili mesečno, a suvo usisavanje svakog dana ovaj, Vox model je pravo rešenje jer nudi obe opcije. Zapremina posude za vodu od 13 litara garantuje da se njime može očistiti velika površina, a da vodu usput ne morate menjati. Opcija za izduvavanje vazduha je zgodna kada čistitite ventilatore, radijatore i druga teško dostupna mesta.

Kako ne biste pogrešili kao mnogi korisnici i u posudu sa vodom stavili omekšivač koja izaziva ogromnu količinu pene, uz ovaj model kao poklon ide osveživač (stavljaju se po dve kapi za jedno čišćenje).

Pozitivno

Modeli sa vodenim filterom su izuzetno jaki, vrlo dobro će očistiti sve površine i najpogodniji su za osobe sa alergijskim reakcijama na prašinu. Usisivači sa običnim vrećicama su lakši za svakodnevnu upotrebu i neće vam stvarati obaveze oko izbacivanja prljave vode i pranja delova.

Negativno

Usisivači sa vodenom filtracijom mogu biti preteški i previše glomazni za česta čišćenja, a oni sa običnim vrećicama mogu učiniti da se prašina vraća nazad u prostoriju iz koje ste je usisali ili da, što je još gore, pada po vama dok tresete filtere.

Naša preporuka

Izvor:Tehnomagazin

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *