Koje su prednosti no frost frižidera naspram klasičnih samootapajućih?

  1.  Tehnologija no frost frižidera najviše se odnosi na zamrzivač – ovi frižideri ne stvaraju led ni u zamrzivaču ni u frižideru i to im je glavna razlika u poređenju sa samootapajućim frižiderima. Za razliku od samootapajućih frižidera, odmrzavanje nije potrebno i zamrznute namirnice se ne lepe jedna za drugu.
  2. Topla hrana se brže rashlađuje u no frost frižiderima nego u tradicionalnim zahvaljujući višestrukom protoku vazduha koji omogućava čistije hlađenje i širenje hladnog vazduha kroz ceo frižider.
  3. Kod nekih no frost frižidera dobija se posuda 3 u1 koja može da bude posuda za jaja, za led (ako sipate vode i stavite u zamrzivač), a može da bude i vakuum u koji se stavljaju namirnice koje šire mirise, na primer luk ili buđav sir i na taj način se sprečava širenje neprijatnih mirisa.
  4. Mnogi no frost frižideri imaju jonizator koji ubija mikroorganizme zbog kojeg hrana ostaje sveža duže vreme nego kod klasičnih frižidera. Jonizator poseduju i druge vrste frižidera, ne samo no frost.
  5. No frost frižideri i zamrzivači rade po principu uduvavanja hladnog vazduha i s obzirom na to da na taj način isušuju hranu, imaju tzv. fresh zonu koja izduvava vazduh i u kojoj je niža temperatura nego u ostalom delu frižidera pa se tu čuva riba i suhomesnati proizvodi kako se ne bi isušili.
  6. Klasični samootapajući frižideri imaju slivnik sa zadnje strane koji odvodi kapljice iz frižidera i često može da se zapuši. No frost frižiderima slivnik uopšte nije ni potreban, pa ga i nemaju.
Pozitivno

Glavna prednost no frost kombinovanih frižidera je ta što se u njemu ne stvara led, ni u zamrzivaču, ni u frižideru, pa ova tehnologija ne primorava na redovno odmrzavanje i na taj način štedi energiju. Namirnice koje su u klasičnim frižiderima ostajale sveže nekoliko dana, u no frost frižiderima mogu da ostanu i po nekoliko nedelja ako se drže u određenim fiokama. Hrana u frižideru ne povlači mirise pa su namirnice istog ukusa kao i kad ste ih kupili. No frost frižideri su veoma tihi i izdržljivi, a, takođe, često su A ili višeg energetskog razreda što znači dodatnu uštedu energije.

Negativno

No frost sistem zbog svojih specifičnosti isušuje hranu koja nije dobro zatvorena. Dakle, spasene će biti samo one namirnice koje su zapakovane i čuvane u kutijama frižidera. Cena no frost frižidera je najveća, ona zavisi od dimenzija, širine, visine, boje i svih ostalih karakteristika pa nekad cena no frost frižidera bude veća za 50 odsto.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *