Korisne informacije za odabir šporeta

Postoje dve širine šporeta – 50cm i 60cm i dva tipa rerne – turbo i konvencionalne (obične). Od dimenzija šporeta zavisi i korisna zapremina rerna – kod šporeta širine od 50cm zapremina je 46l, 49l i 53l, dok kod aparata od 60cm iznosi 60l ili 65l. U turbo rerni možete zagrejati dve tepsije odjednom, obe ravnomerno.

Ono što će takođe uticati na vaš odabir su veličina samog aparata, boja i vrsta rerne.

Na šta obratiti pažnju ukoliko se ipak odlučite za šporet sa ravnom (staklokeramičkom) pločom? Prodavci ovakvih šporeta uglavnom savetuju da:

Vodite računa da na vrelu ringlu ne stavljate hladno posuđe kako ne bi došlo do pucanja zbog razlike u temperaturama.
Pazite da ne ispustite šerpu na ploču jer može doći do kvara ili naprsnuća.
Ne brišete površinu ploče dok je još uvek topla.

Kako su cena i dobar kvalitet i dalje važni za kupce iz naše zemlje, odlučili smo da vam predstavimo dva proizvoda brenda Gorenje i Beko. Pristupačna cena i velika ušteda električne energije su primarni kvaliteti ova dva šporeta.
šporet Beko CSE 67300GXBeko CSE 67300GX – A energetski razred

Dobar izbor šporeta sa ravnom pločom mogao bi biti metalni šporet modernog dizajna Beko proizvođača. Kod ovog uređaja nećete imati problema sa uklanjanjem mrlja. Dimenzije uređaja su: 60x85x 60cm.

Uz njega dobijate i pribor: standardni emajlirani pleh za pečenje, žičanu pregradu i grill.

Komande za upravljanje multifunkcionalnom rernom su mehaničke, a ovaj uređaj poseduje i digitalni tajmer.
Gorenje EC 66120AX – energetski razred A-20%šporet Gorenje EC 66120AX

Prednost ovog šporeta sa ravnom staklokeramičkom pločom je energetski razred A-20%. To znači da je 20% niža potrošnja energije od A energetskog razreda. Osim što znatno više štedi električnu energiju, veoma je lak za održavanje. Dimenzije uređaja su: 85×60×60cm. I kod ovog šporeta komande za upravljanje multifunkcionalnom rernom su mehaničke. Razlika je u „HomeMADE“ obliku rerne, oblikovanoj po uzoru na stare peći na drva. Uz njega dobijate pribor: duboki emajlirani pleh, plitki pleh za pečenje, mrežnu rešetku i žičane vođice plehova. Ovaj šporet poseduje indikator preostale toplote i termički osigurač sa automatskim isključivanjem.

izvor:Tehnomagazin.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *