ThermoFLUX 50 kW Maxi Kotao na pelet Pelling

316,990 RSD

31475

16473

Opis

ThermoFLUX 50 kW Maxi Kotao na pelet Pelling
Toplovodni kotao „Pelling“ je automatski kotao na pelet za zagrijavanje porodičnih kuća, stambenih i manjih industrijskih objekata. Kotao je modernog dizajna i suvremene konstrukcije, a tehnologija sagorevanja je na visokom nivou.

Termo FLUKS kotao je opremljen samodozirajućim sistemom, koji prema zadanom intenzitetu samostalno dozira pelet iz spremnika u ložište. Uz pomoć ventilatora dimnih gasova stvara se podpritisak potreban za sagorevanje peleta.

Povećanim intenzitetom sagorijevanja dolazi do stvaranja određene količine pepela, te se nastali pepeo obrušava u pepeljaru kotla, koja se nalazi neposredno ispod ložišta. Kad je kotao hladan, čišćenje se obavlja jako brzo. Potrebno je isprazniti pepeljaru, te ukloniti pepeo i naslage sa zidova kotla.

Kotao je opremljen automatskom regulacijom, koja dostizanjem zadane temperature automatski smanjuje snagu grejanja, te održava lagani plamen (modulacija). Opadanjem temperature regulacija ponovno povećava snagu i dogreva kotao.

U slučaju da, iako radi na minimalnoj snazi, temperatura u kotlu poraste za 2°C preko zadane kotao će se automatski ugasiti. Nakon što temperatura u kotlu opadne, kotao će ponovo pokrenuti fazu ponovnog potpaljivanja. U slučaju priključenja sobnog termostata, možemo birati između dva načina rada:

na signal sobnog termostata kotao ide u modulaciju – radi u minimalnoj snazi
na signal sobnog termostata kotao se gasi.
Konstruiran je tako da ubacivanjem dodatne rešetke moće sagorevati i drvo, što korisniku pruža izuzetnu sigurnost u nabavci energenta.

Kotao na pelet „Pelling“ je izrađen od kvalitetnog čeličnog lima što mu garantuje dugotrajnost.

Takođe prilikom izbora odgovarajućeg kotla možete birati stranu na kojoj će se nalaziti spremnik za pelet , kao i mogućnost izbora proširenog spremnika koji ima veći kapacitet od standardnog što Vam pruža veću autonomiju u radu.

Recenzije

Još nema komentara.

Samo prijavljeni korisnici koji su kupili ovaj proizvod mogu ostaviti komentar

QR Code

QR Code